Våra tankar kring ekonomi som bransch

Från administration till verksamhetsutveckling

Traditionellt har ekonomifunktionen varit en separerad verksamhetsdel som främst drivits av administrativa regler och krav. Över tid har mer fokus kommit att läggas på ekonomistyrning och beslutsunderlag. Trots detta har ekonomifunktionen i många verksamheter blivit kvar som en passivt affärsstödjande roll.

Digitala lösningar

Vi strävar mot att bli en helt digital byrå. Detta då det idag finns så pass många digitala lösningar att mycket av det manuella arbetet har försvunnit.

Vi siktar på att alla funktioner ska gå från transaktionsekonomi till affärsekonomi. Med detta menar vi att tiden som, i många fall, läggs på manuella transaktioner kan förädlas till analytiskt arbete.

Utbildning

Vi har märkt att i många fall finns ingen poäng med att byta ut befintlig personal på en ekonomiavdelning, vilket många väljer att göra när man jämför kostnad mot att ta in en konsult. Genom våra uträkningar konstaterar vi att ofta så ligger den långsiktiga vinsten i den egna personalen. Varför vi nu tänker om.

Genom att gå ut och utbilda befintlig personal på plats skapas utrymme för Er personal att gå från att vara transaktionsekonomer till att bli affärsekonomer. Tiden som sparas genom att digitalisera bolaget kan istället nyttjas på ett mer kvalitativt sätt. Befintlig personal sitter ofta inne på nyckelkompetens om organisationen som hade tagit en konsult flera månader att lära sig.

Trainer avatar
Hanna GårdmarkAuktoriserad Redovisningskonsult

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi är en modern byrå som erbjuder smarta molnlösningar och rapporter som är helt anpassat för Ert bolag. Låt oss se över Er ekonomi och se vad vi kan erbjuda för smarta lösningar för just Er verksamhet.

FAQ

Hur kan Ni förbättra mitt företags ekonomi?

Genom analys av Era ekonomiska flöden hittar vi smarta digitala lösningar som skapar mervärden för dig som kund genom frigörande av tid.

Varför ska vi digitalisera?

Förändring sker oavsett om vi vill det eller inte. Det ekonomiska landskapet förändras och för att ditt företag ska nå en hållbarhet i ekonomin behöver man göra de nödvändiga förändringarna som krävs. Vi digitaliserar för att få sömlösa flöden. Genom detta sparar vi tid på manuell hantering och i och med det ditt företags kostnader.

Vad gör Er annorlunda än andra byråer?

På Lavant vill vi hjälpa våra kunder med sin ekonomi på ett tillfredsställande sätt, för både Er och oss, på ett så effektivt sätt som möjligt genom att vara så digitala som möjligt. Vi vill att kunden ser oss som en kollega/ekonomichef som gör vårt bästa för att Era ekonomiska flöden ska bli så smidiga och kostnadseffektiva som möjligt. Vi jobbar hela tiden på att utveckla och anpassa oss till den ekonomiska infrastrukturen genom att vara omvärldsbevakande och intresserade.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss? Skriv i nedanstående uppgifter så återkommer vi inom kort!